Vi fikk låne Goa av Åse og Henrik.
(Link til spillet på brettspill.no og spillskrinet.no.)
Lørdag 13. januar 2007 - Karina og Karl Thomas
Vi spilte Goa. I første runde kapret Karina brikken som ga fire dukater hver runde. Hun lot derfor inntektsmarkøren stå på startposisjonen gjennom hele spillet, men hadde likevel mye penger. I stedet satset hun på sjøfart, produksjon og kolonier. Hun skåret full pott på alle tre i slutten av spillet. Karl Thomas satset mer jevnt, men fikk mest på ekspedisjonskort og nøt godt av det i løpet av spillet. Blant annet tok han innersvingen på Karina i budfasen et par ganger ved plutselig å bruke aksjonskort til å skaffe seg mer penger enn hun trodde han hadde. Sist oppdaget vi at vi får et aksjonskort hver gang vi bygger en koloni. Det var svært positivt siden det å få startbrikken ikke blir fult så avgjørende. Stillingen ble 41 mot 38 poeng til Karina. Ifølge Karl Thomas spilte hun "slemt godt". Det er mye å tenke på i Goa, men med litt trening bør det gå kjapt.
Mandag 18. desember 2006 - Karina og Karl Thomas
Vi er mer positive til Goa etter andre gjennomspilling. Vi fikk mer flyt i spillet og skjønte det bedre. Karl Thomas lykkes fullt med taktikken sin og fikk det til å flyte veldig fint. Karina klarte ikke å frariste ham startbrikken på tross av høye bud. Det vraket Karinas taktikk med å produsere ved å kjøpe plantasjer. Hun satset også på ekspedisjonskort. Hun hadde maks uflaks igjen. I forrige spill trakk hun sjelden nok kolonister og uflaksen med kortene fortsatte. Hun hadde håpet å i hvert fall få to like symboler på kortene. Men de sviktet totalt. Karl Thomas satset på skipsbygging, produksjon og å ha initiativet. Det medførte at han kunne telle opp de resterende utviklingene kjapt mot slutten. Karl Thomas vant. Uansett, vi har mye mer sansen for Goa nå enn etter første spill.
Spilldag: Lørdag 9. desember 2006 - Karina og Karl Thomas
Vi fikk låne Goa av Åse og Henrik og spilte det samme kveld. Forventningene var høye og de tyske reglene ble lest. Karina dominerte i første tideverv og skaffet seg alle typer plantasjer. I andre tideverv var det lite hun hadde lyst på og Karl Thomas dominerte. Goa er et spill som krever en del tenking for å få oversikt. Siden det var første gang vi spilte, tok det nok ekstra tid i forhold til hva det vil gjøre senere. Mye tenking innebærer en del venting og Karina syntes spillet egentlig ble litt kjedelig i lengden. Selve spillkonseptet imponerer. Det er mye forskjellig å satse på og alt henger sammen. Spesialisering gir mye poeng mot slutten, men i selve spillet må du passe på å ikke spesialisere deg for mye.
Skal vi sammenligne med noe vi har spilt før, må det være Puerto Rico. Spillet er nok enklere enn Puerto Rico, men flyten er dårligere. Dette kan kanskje skylles at vi har spilt Puerto Rico mye og Goa kun en gang. Goa bør få en sjanse til før vi gir det opp.