Augsburg 1520

Egentlig skulle vi bare bestille noen bursdagsgaver, men så hadde vi lyst til å bestille noen til oss selv også. Og det er jo kjekt å krysse fraktgrensen. Onsdag 22. august 2007 kom pakken med Vikings, Quarto!, Augsburg 1520, Notre Dame og Railroad Tycoon. Ja, og så Kortskalle som vi skal gi bort.

Augsburg 1520 er tredje spill i Aleas middel-boks-serie.

(Link til spillet på brettspill.no.)


Torsdag 6. desember 2007 - Karina, Karl Thomas, Roger, Trond og Kristian

Vi ville spille et kort spill, og valgte Agusburg. Det ble ikke så kort som vi hadde trodd. Vi brukte 1.5 time, - og det skyldtes kanskje noen uenigheter i spillreglene. Det viste seg nemlig at vi alle har spilt feil tidligere. Og Roger - som nybegynner i spillet - fikk mange regelvarianter å forhode seg til. Kristian tok tidlig fra og vant med en hel runde på sisteplassen.


Søndag 23. september - Karina, Karl Thomas, Emil, Jan-Tore og Marianne

På kort varsel inviterte vi til spillkveld. Marianne, Emil og Jan-Tore. Augsburg falt i smak. Her var det mye moro. Jan-Tore, Karina og Karl Thomas kjempet i teten. Budene gikk høyt, - gjerne over seks kort. Og det tok av. Jan-Tore gikk av med seieren. Et svært underholdende spill med fem spillere. 


Mandag 10. september 2007 - Karina og Karl Thomas

Karl Thomas satte seg inn i reglene. Og frustrerte. De var absolutt ikke godt skrevet. Deretter forklarte han dem til Karina, og selv om klokken var blitt mange, så bestemte vi oss for å prøve. Det gikk på rundt en time. Spillet ble for gjennomsiktig med to spillere og vi synes derfor ikke det egner seg med bare to. Det virker som et greit auksjonsspill for flere. Karina fikk tidlig overtaket og vant med 23 poeng. Kirken og katedralen var ikke noe problem å få tak i, - det var bare å tape noen auksjoner. Vi hadde ikke pengeproblemer i løpet av spillet. Begrensningen kom på antall kort det var mulig å kjøpe.