1830

Karina har spilt en del Transport Tycoon på datamaskinen og derfor ga Dagfinn henne brettspillet 1830. Spillet inneholder to deler: aksjespekulering og bygging av jernbane. Karina likte den delen der man skulle drive et jernbaneselskap, men aksjespekuleringen falt mest i smak hos Karl Thomas. Spillet har ganske så kompliserte regler som det tar sin tid å komme inn i, men har man god tid, er spillet et godt alternativ til å se film og spille Transport Tycoon.

(Link til spillet på brettspill.no.)


Spilldag: Fredag 16. mars 2007 - Karina, Karl Thomas, Åse og Henrik

Alle var enige om at 1830 er et bra spill den første timen og to. Deretter var det delte meninger. Spillet ble rett og slett for langt og langdrygt selv om vi spilte den såkalte korte varianten. Med flere "gjøre-runder" (operating rounds) går det en del tid mellom hver gang man er aktiv. I de siste rundene hadde Karina ingen selskap og gikk derfor og la seg i stedet for å sitte og kokkelure. Det er synd at det tar så lang tid, - kanskje det er en ide å ta vekk en del penger.

Åse og Henrik har lånt 1830 av oss en stund og satt seg inn i reglene. Det er noen år siden sist vi spilte og vi har spilt en del feil. Henrik kunne informere oss om at selskapene får selv penger for aksjer solgt til banken og at vi skal kjøre gjøre-rundene etter siste aksjerunde dersom banken går konkurs. Dermed blir det ikke like gunstig å selge seg ut i et selskap for å svekke verdien av aksjene for de andre. Vi prøvde å pumpe mest ut av selskapene. Henrik begynte uten selskap og var fornøyd med det, men plutselig overtok han flere. Åse solgte seg ut i New York, NH and HR da det var skakkjørt, men takket være kreativ kløkt klarte Henrik å stable selskapet på beina og tjene mye på det. Faktisk var det ingen av selskapene som ikke ga god avkastning. Dermed lønnet det seg ikke å selge seg ut i noe selskap.

Det ble et jevnt spill. Åse vant bare 120 dollar foran Henrik. Karl Thomas kom 108 dollar etter Henrik. Karina kom et stykke bak siden hun hadde spilt seg ut.