Årsrapport 2006

År 2006 har virkelig blitt et år i brettspillenes tegn her i huset. I januar laget vi en liste over spillene våre. Hensikten med listen var å lettere kunne variere hvilke spill vi spilte. Og det målet er oppnådd. I tillegg ønsket vi å referere spillsesjonene våre slik at en sesjon ble en del av et hele og ikke en enkeltstående aktivitet.

Antall spill

I januar førte vi opp 104 spill på listen vår. I løpet av året har vi funnet flere spill rundt omkring i huset, samlet dem å samme sted og ført dem opp i listen. Vi har kjøpt hele 91 spill i løpet av 2006. Nå inneholder listen 210 spill deriblant 3 hjemmelagde. Flere spillideer er underveis i prosessen fra ide til faktum. Og flere spill lokker i butikken.

Spillkvelder

Vi har arrangert 10 spillkvelder i løpet av året. På hver spillkveld har vi vært mellom 8 og 13 spillere. Totalt har 28 forskjellige spillere deltatt en eller flere ganger. Vi har spilt totalt 49 forskjellige spill på spillkveldene. Flere av spillene er spilt flere ganger. 

Spilldager

Enkelte dager spiller vi flere spill enn andre. Derfor har vi innført noe som heter "Spilldag". For at en dag skal kvalifisere som spilldag, må vi spille minst fem spill i løpet av samme dag. I løpet av 2006 har vi hatt 28 spilldager hvor av 8 var i desember. Flest spill spilt på samme dag var 16 spill 31. mars.

Refererte spill

I løpet av 2006 har vi referert 597 spillsesjoner. Alle ligger på spillsidene våre. I tillegg har vi spilt en del på nettet. Vi har klart å variere hvilke spill vi spiller. Vi har spilt 182 forskjellige spill av våre egne og 39 av andres.

Likevel er det noen spill som stikker seg litt ut: Vanlig kortspill er referert 28 ganger, Coda 17 ganger, Settlers 14 ganger, Carcassonne og Ingenious 9 ganger, Lost Cities, Metro og Sjakk 8 ganger, Attika og Looping Louie 7 ganger.

Spillmåneder

Oktober var en dårlig måned med kun 21 refererte spill, mens vi i desember refererte hele 103 spill og i mars 70 spill.